Szalonnás-spárgás pite

 

20 dkg lisztet 10 dkg margarinnal, 1 tojással, 1 mokkáskanál sóval és 1 evőkanál hideg vízzel összegyúrunk. Fóliába csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.
Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket: 50 dkg apróra vágott zöldspárgát pár perc alatt roppanósra főzünk, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. 15 dkg bacon szalonnát megpirítunk, kihűtjük. 3 tojást ízlés szerint sóval, fehérborssal, őrölt szerecsendióval felverünk, hozzáadunk 2,5 dl főzőtejszínt, és 10 dkg sajtot.

A tésztát kör alakú piteformába nyújtjuk, egyenletesen szétterítjük rajta a bacon-t, a spárgát és végül a tejszínes-tojásos masszát. Közepes tűznél kb. 40 perc alatt készre sütjük.